Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Cēsu Vēstures un mākslas muzejs paraksta sadarbības līgumu ar Talsu novada muzeju

Cēsu Vēstures un mākslas muzejs paraksta sadarbības līgumu ar Talsu novada muzeju

Piektdien, 5.aprīlī, Cēsu Jaunajā pilī Cēsu Vēstures un mākslas muzejs parakstījis abpusēju sadarbības līgumu ar Talsu novada muzeju.

Noslēgtais sadarbības līgums paredz ne tikai kopīgu pasākumu īstenošanu, bet arī izstāžu un zināšanu apmaiņu starp abiem muzejiem. Zīmīgi, ka šāda veida novadu muzeju ilgtermiņa sadarbības juridiskā forma Latvijā līdz šim nav bijusi īstenota praksē un šis ir pirmais starpnovadu muzeju sadarbības līgums Latvijā.

Muzeja likums nosaka katra muzeja pamatdarbības uzdevumus un principus, taču pašu muzeju rokās ir savstarpējas sadarbības veidošana. Pēc vairāku kopīgu projektu veiksmīgas plānošanas un īstenošanas Cēsu Vēstures un mākslas muzejs un Talsu novada muzejs ir nolēmuši nostiprināt savu sadarbību arī juridiski, noslēdzot ilgtermiņa sadarbības līgumu, lai sasniegtu kopējos muzeju mērķus.

Abi muzeji izsaka cerību, ka šī sadarbība veicinās arī citu pašvaldību muzeju savstarpējo komunikāciju un sadarbības tīkla veidošanos, veicinot kultūrvēsturisko novadu vēstures un laikmetīgo procesu pārnesi.

Datums: 2024. gada 5. aprīlis