Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Cēsu novada amatierteātri dosies uz reģionālo skati

Cēsu novada amatierteātri dosies uz reģionālo skati

Smiltenes Kultūras centrā 21. un 22.janvārī norisināsies Latvijas amatierteātru iestudējumu Vidzemes reģiona skate “Gada izrāde 2022”. Savu dalību tajā ņems arī trīs amatierteātri no Cēsu novada. 

Gada nogalē Amatas Kultūras namā tikās pieci Cēsu novada amatierteātri - Veselavas teātra studija “Kurlās vardes”, Liepas amatierteātris “Krams”, Jaunpiebalgas amatierteātris “Triksteri”, Vecpiebalgas Kultūras nama amatierteātris “Sumaisītis” un Cēsu teātris. Teātri piedalījās skatē, lai startētu Latvijas amatierteātru iestudējumu skates “Gada izrāde 2022” reģionālajā skatē, kā arī, lai piedalītos Dziesmusvētkos.

Amatierteātru iestudējumus vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija Cēsu Mazā teātra vadītāja un producente Ilze Liepa un aktieris, režisors Ingus Kniploks. Žūrijas pārstāvji izteica savas pārdomas un viedokli par katru no teātra iestudējumiem un uz reģionālo skati tika izvirzīti Vecpiebalgas amatierteātris “Sumaisītis”, Jaunpiebalgas amatierteātris “Triksteri” un Cēsu teātris. 

Aicinām 21. un 22.janvārī doties uz Smiltenes Kultūras centru un atbalstīt Cēsu novada amatierteātrus, kur izrādītos iestudējumus vērtēs PhD, Latvijas Kultūras akadēmijas docente Rita Lūriņa, teātra zinātniece Evita Mamaja un Latvijas Kultūras akadēmijas profesors, Eduarda Smiļģa Teātra muzeja vadītājs Jānis Siliņš.

Sestdien, 21.janvārī, plkst.12.00-13.15 
Cēsu novada Vecpiebalgas amatierteātris “Sumaisītis” (Režisore Inese Pilābere) 
Izrāde “Mūsu kopējās mājas” (H.Paukšs)

Sestdien, 21.janvārī, plkst.14.00-15.05 
Cēsu novada Jaunpiebalgas amatierteātris “Triksteri” (Režisore Aina Damroze) 
Izrāde “Es nāku no mazas tautas” (Aina Damroze)

Svētdien, 22.janvārī, plkst.13.30-15.40 
Cēsu teātris (Režisore Edīte Siļķēna) 
Izrāde “Trīnes grēki” (Rūdolfs Blaumanis)

Biļešu tirdzniecība no 16.janvāra.

Latvijas amatierteātru iestudējumu reģiona skate “Gada izrāde 2022” notiek laikā no 2023. gada 9.janvāra līdz 12.februārim dažādos Latvijas novados. Skates mērķis ir nodrošināt amatierteātru saglabāšanu Latvijā, motivēt to dalībniekus aktīvai un radošai darbībai, kā arī izvēlēties iestudējumus amatierteātru programmai XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkos. 

Datums: 2023. gada 12. janvāris