Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

"Atvērtās dienas laukos 2020!" Vaivē

"Atvērtās dienas laukos 2020!" Vaivē

Sestdien, 22.augustā, akcijā “Atvērtās dienas laukos” šogad piedalās Vaives Tautas nams un Vaives Amatu māja. Interesenti bez maksas varēs iepazīties ar vietējiem amatniekiem gan uz vietas Amatu mājā, gan arī doties aizraujošā autoorientēšanās spēlē pa Vaives pagastu.

No plkst.10.00 līdz plkst.14.00 ikviens interesents ir aicināts doties apskatīt Vaives pagasta meistaru pašu rokām tapinātos rokdarbus, kā arī instrumentus un ierīces, ar kurām šie darbi tiek radīti. Apmeklētājiem būs iespēja satikt zinošas meistares un, ja būs interese, varēs arī paši iemēģināt roku amatnieču piedāvātajās aktivitātēs – aušanā un mezglošanā.

Paralēli radošajām darbnīcām ikviens aicināts piedalīties autoorientēšanās spēlē un doties aizraujošā izbraukumā pa Vaives pagastu. Maršrutā iekļauti dažādi objekti, kuros saimnieki iepazīstinās ar savu nodarbošanos, piemēram, biškopību un jumta skaidu plēšanu, kā arī dalībniekiem kontrolpunktos būs jāveic uzdevumi. Autoorientēšanās sākums atradīsies Vaives tautas namā, dalībnieki varēs reģistrēties un doties braucienā sev ērtā laikā no plkst.11.00 līdz plkst.14.00. Spēles nolikumu var apskatīt šeit. Tie dalībnieki, kuri visus uzdevumus būs veikuši un ievērojuši spēles nosacījumus, piedalīsies balvu izlozē.

"Vaives tautas nams un Vaives Amatu māja mitinās vēsturiskā ēkā “Kaķukrogā” tieši Rīga-Veclaicene šosejas malā, Kaķupītes krastā, un jau gadu desmitiem ir bijusi vaivēniešu darbošanās un radošo izpausmju vieta. Viņi ļoti lepojas ar savu veikumu, prasmēm un zināšanām, tāpēc ir pienācis laiks ar šo vietu, tās apkārtni un cilvēkiem iepazīstināt arī tos, kas nedzīvo Vaives pagastā. Akcija kā “Atvērtās dienas laukos” ir viens no veidiem, kā to izdarīt”, saka Vaives tautas nama vadītāja Lelde Annija Grīnberga.

“Atvērtās dienas laukos”, kuras organizē Latvijas Lauku tūrisma asociācija “Lauku ceļotājs” sadarbībā ar Latvijas valsts meži un "Circle K Latvia", ir lauku apceļošanas un iepazīšanas pasākums, kas šīs vasaras izskaņā, 22. un 23. augustā, noritēs jau septīto gadu. Šī pasākuma laikā vienlaicīgi viesiem atvērtas būs 180 saimniecības visos Latvijas novados. Iepriekšējos gados apmeklētāju skaits vienā saimniecībā bijis no dažām ģimenēm nelielās piemājas saimniecībās līdz pusotram simtam vietās, kur uzņem apmeklētāju grupas. Tūrisma informācijas centros un DUS “Circle K” visā Latvijā piejama pasākuma "Atvērtās dienas laukos 2020" drukātā karte.

Sīkāku informāciju par lauku apceļošanas pasākumu un visiem pasākuma dalībniekiem uzziniet ŠEIT.

Datums: 2020. gada 13. augusts