Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Amatiermākslas kolektīvi saņem Gada balvas

Amatiermākslas kolektīvi saņem Gada balvas

Nedēļas nogalē koncertzālē "Cēsis" norisinājās viens no Cēsu Kultūras centra amatiermākslas kolektīvu gaidītākajiem notikumiem, kas kopā pulcēja teju 300 dejotājus, dziedātājus, teātra spēlētājus, folkloras kopas un pūtēju orķestra dalībniekus.

Ik gadu Cēsu Kultūras centrs rīko pasākumu, uz kuru aicināti Kultūras centra kolektīvi, lai kopā atskatītos uz padarīto un, ja citkārt kolektīvi ar saviem priekšnesumiem rada svētkus citiem, tad šī ir reize, kad svētkus bauda paši kolektīvi. 

"2023.gads amatiermākslas kolektīviem un kultūras nozarei kopumā bijis krāšņs. Dalība Dziesmu un Deju svētkos no kolektīviem prasīja aktīvu iesaisti un lielu darbu, kas rezultējās ar brīnišķīgiem svētkiem. Šis par tradīciju kļuvušais notikums, kad kopā pulcējam Cēsu Kultūras centra amatiermākslas kolektīvus ir brīdis, kad varam pateikt viens otram paldies par aizvadīto gadu un kopā svinēt to, ka ikdienā kopā ar savām kolektīvu ģimenēm varam darīt to, kas katram sirdij tuvs," norāda Cēsu novada pašvaldības iestādes "Kultūras pārvalde" vadītāja Zane Neimane, kura pasākuma laikā arī pasniedza tradicionālos apbalvojumus. 

Gada balvu "Pārsteigums 2023" saņēma tautas deju ansamblis "Raitais solis" (vadītājs Andis Kozaks), savukārt Gada balvu "Skatuve 2023" saņēma sieviešu vokālais ansamblis "Tieši tāpēc" (vadītāja Ilze Grinfelde).

Šoreiz Cēsu Kultūras centrs pasniedza arī atzinību par rūpīgu attieksmi pret materiālām vērtībām – tērpiem, un to saņēma VPDK "Vaive" (vadītāja Solvita Krastiņa).

Foto: Normunds Kažoks

 

Datums: 2024. gada 8. februāris