Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Aizvadīts Cēsu novada kultūras forums 2024

Aizvadīts Cēsu novada kultūras forums 2024

Trešdien, 24.aprīlī, Pasaules latviešu mākslas centrā pulcējās kultūras entuziasti, lai piedalītos Cēsu novada kultūras forumā "Kopienu kultūra. Kultūra kopienās". Šajā pasākumā, pārstāvot visdažādākās kultūras jomas šķautnes, piedalījās gan pētnieki un praktiķi, gan mākslinieki, kultūras darbinieki un kopienu pārstāvji.

Forumā apspriestas dažādas tēmas, sākot no sabiedrības ietekmes uz kultūras procesiem līdz kultūras un mākslas ietekmei uz sabiedrību. Nozares profesionāļi un kopienu pārstāvji dalījās ar iedvesmas stāstiem un pieredzi par vietējo kopienu lomu kultūras attīstībā.

Pasākumā pārrunāta interesanta un svarīga informācija par kultūras procesiem un to ietekmi uz sabiedrību, kā arī par kopienu lomu kultūras attīstībā. Piedaloties forumā, cilvēki dalījās ar savām pieredzēm un atziņām, kas veidoja plašu un daudzpusīgu skatījumu uz šiem jautājumiem, apskatot gan veiksmīgus, gan mazāk veiksmīgus praktiskus piemērus, sniedzot ieskatu, kā kopienu darbība un iesaiste var ietekmēt kultūras procesus.

Forumā uzstājās: Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, Cēsu novada domes priekšsēdētāja vietnieks Atis Egliņš-Eglītis, Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Kultūras un mākslu institūta vadītāja Anda Laķe, stratēģiskās komunikācijas un kultūras lietu eksperte Aiva Rozenberga, Pasaules latviešu mākslas centra direktors Kārlis Kanderovskis, kultūras notikumu kuratore un pakalpojumu dizainere Līga Lindenbauma, eksperte darbā ar jauniešiem Kristīne Kode, latviešu dramaturģe un rakstniece Rasa Bugavičute-Pēce, Rozulas skolas pārstāve Irēna Putniņa, biedrības "Vecpiebalga savējiem" valdes locekle Linda Ķaukule, Valmiermuižas kultūras biedrības vadītāja Sabīne Vandāna. Pasākuma moderators – Vilis Brūveris.

Kultūras forums ir viena no Cēsu novada pašvaldības iniciatīvām "Cēsis – Latvijas kultūras galvaspilsēta 2025.gadā". Pasākuma laikā atklāta arī mājas lapa cesis2025.lv, kura būs ne tikai informācijas avots par aktuālajiem notikumiem, pasākumiem un projektu īstenošanu, bet arī kopienu mājas lapa, kurā tiks atspoguļotas vietējo kopienu un iedzīvotāju iniciatīvas.


Foruma foto apskatāma ŠEIT
Foto: Sintija Cērpiņa

Datums: 2024. gada 24. aprīlis