Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Aicinām uz 2023.gada Venēcijas biennāles paviljona izstādi radošajā kvartālā “Rainis"

Aicinām uz 2023.gada Venēcijas biennāles paviljona izstādi radošajā kvartālā “Rainis"

Līdz pat 1.jūnijam radošā kvartāla “Rainis” ēkā Raiņa ielā 27 aicinām uz 2023.gada Venēcijas arhitektūras biennāles paviljona izstādi “Tirdzniecības centrs Latvija. Outlet.”.

Reizi divos gados Venēcijā norisinās vērienīga arhitektūras izstāde, kur Latvijas pārstāvji, piedaloties šajā notikumā desmito reizi, veidoja ekspozīciju “Tirdzniecības centrs Latvija. Outlet.”. Pagājušā gada Biennāles vienojošā tēma bija "Nākotnes laboratorija", kur Latviju reprezentēja īpašs koncepts, kas apkopojis iepriekšējos gados pieredzēto.

Latvijas paviljons izstādē tika veidots kā lielveikals, kur pieejamās preces ir nevis ierastie pārtikas produkti, bet gan visas arhitektūras idejas un konstrukcijas, kas Venēcijā prezentētas jau kopš 2002.gada, kad Latvija sāka dalību izstādē.

"TC Latvija" - tāds ir lielveikala nosaukums, kas ekspozīcijā raksturo Latviju. Ekspozīcijas kurators Uldis Jaunzems-Pētersons minējis, ka nevis lielveikals ir tas, kas reprezentē valsti, bet gan pats koncepts un pieeja. Lielveikals kalpo kā forma, caur kuru varam runāt par daudz globālākām lietām, iezīmējot Latviju kā neatņemamu pasaules sastāvdaļu.

Foto: Andrea Avezzu / La Biennale di Venezia

Datums: 2024. gada 25. aprīlis