Noslēdzies Cēsu novada festivālu un lielo kultūras pasākumu ar tūristu piesaisti projektu konkurss

Noslēdzies pagājušā gada nogalē izsludinātais Cēsu novada festivālu un lielo kultūras pasākumu ar tūristu piesaisti projektu konkurss. Projektu konkursā saņemti 12 projektu pieteikumi, no kuriem atbalstīti 9 projekti, piešķirot 50 000 EUR lielu līdzfinansējumu no Cēsu novada pašvaldības budžeta.

Pēc Cēsu novada festivālu un lielo kultūras pasākumu ar tūristu piesaisti vērtēšanas komisijas izvērtējuma augstāko punktu skaitu un līdzfinansējumu saņēmuši šādi PROJEKTI.


Cēsu novada festivālu un lielo kultūras pasākumu ar tūristu piesaisti projektu konkurss tika izsludināts pirmo reizi. Projektu konkurss tiek rīkots ar mērķi atlasīt un finansiāli atbalstīt mākslinieciski kvalitatīvu un publiski pieejamu kultūras un starpdisciplināru projektu ar tūristu piesaisti rīkošanu Cēsu novadā, sniedzot ieguldījumu Cēsu kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā un laikmetīga kultūras piedāvājuma veidošanā, atbalstot esošo festivālu norisi un veicinot jaunu projektu rašanos.


Konkursa komisija atzīst, ka ir izdevies sasniegt izvirzīto mērķi un atbalstu guvuši gan festivāli, kuri Cēsīs notiek jau vairākus gadus un sevi pierādījuši ar māksliniecisko kvalitāti, novitāti un augstvērtīgu organizatorisko sniegumu, gan arī jaunas festivālu un pasākumu idejas, kas bagātinās un dažādos kultūras piedāvājumu Cēsīs.


Nākamais Cēsu novada festivālu un lielo kultūras pasākumu ar tūristu piesaisti projektu konkurss tiks izsludināts š.g. rudenī.

Informāciju sagatavoja:
Zane Neimane
Cēsu Kultūras centra vadītāja
p/a “Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs”
tel. 20224205
e-pasts zane.neimane@cesis.lv