Vokālās mūzikas konkurss “Balsis 2020" Vidzemē

Otrdien, 10.martā, Cēsu Bērnu un jauniešu centrā notika Vokālās mūzikas konkursa “Balsis 2020” 2.atlases kārta Vidzemes reģionā. Dziedošie kolektīvi bija sabraukuši no 13 dažādiem Latvijas novadiem. Cēsu novadu konkursā pārstāvēja Cēsu 1.pamatskolas 5.klašu vokālais ansamblis un Cēsu Valsts ģimnāzijas jauktais vokālais ansamblis. 

Dalībnieki, gatavojoties XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, bija apguvuši ne tikai brīvi izvēlētu programmu, bet arī svētku repertuārā iekļautās dziesmas, atbilstoši sava vecuma grūtības pakāpei. 

Ansambļu izpildījumā skanēja trīs dziesmas. Viena -  latviešu tautas dziesmas apdare a cappella par tēmu “ROTĀ” saskaņā ar svētku koncepciju, otra - brīvas izvēles latviešu tautasdziesmas apdare,  kurā izmantoti mūsdienīgi izteiksmes līdzekļi (arī a cappella) un trešā - obligātā repertuāra dziesma - viena daļa ar klavieru pavadījumu no Imanta Mežaraupa rapsodijas-kantātes “Nu ir laiks Rīgā braukt”.  

Ansambļu sniegumu vērtēja VISC sastādīta vērtēšanas komisja, kuras sastāvā:
- Nora Kalniņa – diriģente, profesionālo koru projektu dziedātāja, Tautas mūzikas koncerta “Līdz pašām debesīm” mākslinieciskā vadītāja;
- Dace Bula – mūzikas pedagoģe, vokālā pedagoģe, Latvijas vokālo ansambļu asociācijas valdes locekle; 
- Mārīte Puriņa – mūzikas pedagoģe, Lielvārdes novada mūzikas un mākslas skolas direktore, vokālās grupas "Anima Solla” mākslinieciskā vadītāja, Latvijas Nacionālā Kultūras centra Vokālo ansambļu nozares padomes priekšsēdētāja;
- Zane Stafecka – diriģente, vokālās grupas „Latvian Voices” dziedātāja;
- Antra Strikaite – VISC Interešu izglītības un audzināšanas darba nodaļas vadītājas vietniece, projekta vadītāja.

Ansambļus, kuri startēs konkursa 3.kārtā Rīgā un piedalīsies XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos Tautas mūzikas konkursā, tiks paziņoti pēc visu Latvijas reģionu konkursiem.

Rezultāti aplūkojami šeit.

Informāciju sagatavoja:
Cēsu BJC pasākumu organizatore
Lāsma Dene