Būs skatāma Cēsu novada bērnu mākslas darbu izstāde

Dziesmusvētku tradīcijas 150 gades zīmē ritošie XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki norisināsies Rīgā no 2023.gada 30.jūnija līdz 9.jūlijam. Svētkiem gatavojas arī Cēsu novada kolektīvi!

No 24.marta līdz 9.aprīlim Cēsu Izstāžu namā būs skatāma Cēsu novada bērnu mākslas darbu izstāde, kurai dots nosaukums “Mūsu 150 toņi un pustoņi”.
 
Tēma izvēlēta, gatavojoties XXVII Vispārējiem latviešu dziesmu un XVII Deju svētkiem, kuriem šogad aprit 150 gadu gadskārta. Skolēni savu mākslas darbu radīšanas procesā iedvesmojās no Vidzemei un Cēsu novadam raksturīgās dabas, kultūras un vēstures vērtībām.    
 
Izstādei – konkursam darbus iesūtījuši bērni un jaunieši no Cēsu novada izglītības iestādēm. Žūrijas noteiktie labākie darbi tiks izvirzīti konkursa 2.kārtai Vidzemes novadā, kura šogad notiks 14.aprīlī Cēsu 2.pamatskolā.
 
Izstāde būs apskatāma Cēsu Izstāžu nama darba laikā no otrdienas līdz svētdienai no plkst.10.00 līdz 17.00. Pirmdien izstāžu nams ir slēgts. Ieejas maksa skolēniem, studentiem, senioriem ir 3 EUR, bet pieaugušajiem – 4 EUR.