A  A  A
Lapas karte






Vai izbaudīji "Cēsis 813" svētkus?
 Skatīt atbildes








Sākums » Aktualitātes » Pašvaldība » Cēsu pavasara restorānu nedēļa

Cēsu pavasara restorānu nedēļa

No pirmdienas, 1.aprīļa, sākusies Cēsu Pavasara restorānu nedēļa, kas norisināsies visu nedēļu, līdz pat 7. aprīlim. Šogad ar gardiem ēdieniem lutinās 5 Cēsu restorāni, kur īpašā piedāvājuma trīs ēdienu maltīte pieejama par sevišķi draudzīgu cenu – 20 eiro.

Cēsu Pavasara restorānu nedēļas piedāvājumā pagatavotajās maltītēs iekļauti šīs sezonas gardākie un aktuālākie produkti, kuri atspoguļo Latvijas pavasari virtuvē. Restorānu nedēļas viesiem būs iespēja baudīt dažādus izsmalcinātus un garšu bagātus ēdienus piecos Cēsu restorānos “Cafe2Locals”, “Hotel Cēsis”, “Jāņoga”, “H.E. Vanadziņš Ziemeļu restorāns” un “Villa Santa Hotel”.
 


Cafe2Locals kā uzkodu viesiem piedāvās Marinētas strauta foreles karpačo ar austeri, sīpoliem, kaperiem, parmezānu, rukolu un trifeļu eļļu vai Sviestā ceptus sparģeļus ar bifeļpiena mocarellu, prošuto, grauzdētu maizi, Holandes mērci un bērzu sulas karameli. Kā pamatēdienu būs iespējams izvēlēties Bērzu sulā tvaicētu āti ar spinātu drupačām, violeto kartupeļu musu ar mīdiju un citronu mērci vai Sarkanvīnā sautētus liellopa vaigus ar briedinātiem kviešiem, batāšu biezeni un reducētu liellopa gaļas buljonu. Bet desertā viesi tiks lutināti ar destrukturizētu siera kūku ar kaltētām avenēm, aveņu gēlu un šokolādes biskvītu.

Galdiņu rezervācija: +371 28811774
 


Uzkodā restorāns “Hotel Cēsis” saviem viesiem pasniegs Pavasara pankūku rullīšus ar zaļumu mērci vai Straupes tītara gaļas zupu ar dārzeņu šifonādi un pērļu grūbām. Ar dārzeņiem bagātināta “Januzemu” broilera krūtiņa ar cukīni, kvinojas un piparmētru salātiem tiks piedāvāts kā viens no pamatēdieniem, taču ir iespēja izvēlēties arī Jēra iesmiņu ar rozā ziedkāpostu salātiem un maurloku mērci. Veģetārā dzīvesveida cienītājiem tiks likts galdā cukīni vijums ar rikotas sieru un dīgstiem. Desertā šefpavāri būs pagatavojuši aveņu krēmu ar bezē un zaļo bumbieru mērci.

Galdiņu rezervācija: +371 64120122
 

Restorāna “Jāņoga” gardēžiem būs jāizvēlas uzkodā mazsālīta forele ar mārrutku krēmu un gurķu – estragona sorbertu ar rupjmaizi, salikorniju un gurķiem vai pavasara dārzeņu-lapu salāti ar Cēzara mērci un anšoviem, cieto sieru un grauzdiņu. Savukārt, pamatēdiens šeit ir pērļu vistas fileja ar cukurzirņu biezeni, baraviku valutē mērci ar griķiem, medu, maurlokiem un valriekstiem vai cepta sama fileja ar ziedkāpostu-vaniļas biezeni un vēžu mērci ar pok choi, savvaļas rīsiem un citronu eļļu.

Arī restorāns “Jāņoga” ir parūpējušies par veģetāriešiem un pagatavos sparģeļus ar jaunajiem kartupeļiem un burkānu – rapšu eļļas mērci ar pupiņām un saulē kaltētiem tomātiem. Saldummīļus priecēs skābeņu granita ar egļu pumpuru saldējumu, brioša maizi timiānu, melleņu sorbertu un ogām.

Šefpavārs ir sagatavojis arī īpašu dzērienkrati ar dzērieniem, pieskaņotiem restorānu nedēļas piedāvājumam, kuru cena ir 10 eiro, kā arī ir izveidota īpaša kokteiļu karte pavasara restorānu nedēļas ietvaros, kur kokteiļu cena ir 6 eiro.

Galdiņu rezervācija: +371 28309298
 

H.E. Vanadziņš Ziemeļu restorāns plāno sākumā savus viesu cienāt ar brokolini krēmzupu ar auna zirņu grauzdiņiem un ceptu bekona tartaru, graudu maizes grauzdiņu un lauku olu majonēzi, taču pamatēdienā ir iespēja izvēlēties vienu no trim ēdieniem - pavasara Piebalgas jēru zaļumu grozā ar violeto kartupeļu biezeni, sviestā ceptu melnsakni, kadiķogu mērci un zaķkāpostiem vai rabarberu vīnā ceptu Norvēģijas mencas fileju ar zaļajiem zirnīšiem, kvinoju un buljonmērci, vai vistas ruleti pildītu ar kapātu duroc cūkgaļu ar pavasara dārzeņiem, sparģeli auksti kūpinātā bekonā, buljonmērci, pistācijām un pētersīļiem. Desertā Jūs varēsiet nogaršot rabarberu un dzirkstošā vīna sorbertu ar putotu rabarberu mērci un piparmētru drumstalām.

Galdiņu rezervācija: +371 24771771
 


“Villa Santa” piedāvājumā Jūs atradīsiet šefpavāra komplimentu – sutinātu vīngliemezi ar svaigo zaļumu-sviestu un pašmāju grauzdiņu. Viesus lutinot, uzkodā servēs grillētu Lapzemes sieru ar bērza sulas sīrupu, svaigiem augļiem un jaunajām pieneņu lapām. Domājot par veģetāra dzīvesveida piekritējiem, pamatēdienā būs iespēja izvēlēties saldkrējuma sviestā tvaicētus sparģeļus ar Benedikta olu, graudu sinepju, vinegreta mērci, mandeļu drumstalām un svaigi rīvētu grana padana sieru, taču gaļas mīļotājiem – cepeškrāsnī cepta pērļu vistas krūtiņa ar plaucētiem sparģeļiem, zemeņu – avokado salsu un marakujas mērci vai Vidusjūras mīdijas ar saldkrējuma-baltvīna mērci, svaigiem maurlociņiem un garšaugu grauzdiņiem. Deserts, kurš noformēts īpaši pavasarīgās noskaņās, priecēs ne tikai acis, bet arī garšu kārpiņas, jo tās ir melnās šokolādes drumstalas ar trio garšu krēmiem, svaigiem ziediem un diedzētiem dīgstiem.

Galdiņu rezervācija: +371 64177177
 
Aicinām restorānu nedēļas apmeklētājus veikt rezervāciju laicīgi!
Restorānu darba laiki īpašās nedēļas ietvaros apskatāmi uz ēdienkartēm.


Publicēšanas datums: 2019. gada 11. marts  

Pievienot komentāru

Twitter Facebook Draugiem cesis.lv Pieslēgties un komentēt ar


Printēt