Pasākumu kalendārs
<< Decembris 2017 >>
POTCPSSv.
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
A  A  A
Lapas karte






Kā visbiežāk ikdienā pārvietojies Cēsīs?
 Skatīt atbildes








Sākums » Aktualitātes » Pašvaldība » Cēsīs pulcējas viesmīlības jomas profesionāļi

Cēsīs pulcējas viesmīlības jomas profesionāļi

Vidzemes koncertzālē “Cēsis” 24.aprīlī bija pulcējušies vairāk nekā 60 restorānu un kafejnīcu jomas profesionāļi no Vidzemes, lai piedalītos Cēsu viesmīlības darba konferencē.

Konference bija viedota kā darba seminārs, kura laikā dalībniekiem bija iespējams smelties gan teorētiskas zināšanas, klausoties jomas profesionāļu lekcijās par to, kā uzlabot viesmīlības darbu, gan arī apgūt praktiskas iemaņas, piedaloties piecās meistarklasēs.

Praktiskajās nodarbībās konferences dalībniekiem bija iespēja iepazīt viesmīlības protokolu un etiķeti, mācīties, kā izzināt un vārdos ietērpt dažādas garšas, kā pagatavot izcilu kafiju. Tāpat dalībnieki varēja uzzināt vairāk par banketu pasniegšanu un saņemt padomu, kā veiksmīgāk komunicēt ar viesiem sociālajos tīklos.

Konferences dalībnieki galvenokārt pārstāvēja Cēsu novada restorānus un kafejnīcas, tomēr papildināt savas zināšanas ieradušies bija arī profesionāļi no Valmieras, Siguldas, Rīgas, Limbažiem, Priekuļiem un Amatas. Starp konferences dalībniekiem bija gan kafejnīcu un restorānu vadītāji, gan viesmīļi un pārdevēji, kuri ikdienā viesmīlības darbu veic vistiešākajā veidā.

Cēsu Tūrisma attīstības un informācijas centra tūrisma speciāliste Laila Skujiņa norādīja: “Cēsīm ir svarīga kvalitatīva viesmīlība, jo pilsēta ir kultūras un tūrisma eksportētāja. Mēs Cēsīs vēlamies uzņemt augsta līmeņa klientus, tādēļ svarīga piedāvāt kvalitatīvas kvalifikācijas celšanas iespējas visu līmeņu darbniekiem.”
Konferencē aplūkotās tēmas Cēsu un apkārtējo novadu viesmīlības profesionāļiem bija sevišķi nozīmīgas, jo 2017.gadā sadarbībā ar Rīgu, Valmieru un Siguldu (Rīgas-Gaujas reģions) tiek nests Eiropas gastronomijas reģiona tituls.



Pasākumu organizēja Cēsu p/a “Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs” sadarbībā ar bāru un restorānu konsultāciju un konceptpasākumu organizatoru apvienību “Ze Food” projekta “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai” (HANSA) ietvaros.

Projekts HANSA tiek īstenots ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda Centrālās  Baltijas  programmas  2014-2020.  gadam  atbalstu,  un  tā  mērķis  ir  stiprināt  vēsturiskās  Hanzas  savienības vērtības.  To īsteno  11  Latvijas,  Igaunijas  un  Zviedrijas  partneri,  no  2015. gada oktobra līdz 2018. gada decembrim.





Publicēšanas datums: 2017. gada 25. aprīlis  

Pievienot komentāru

Twitter Facebook Draugiem cesis.lv Pieslēgties un komentēt ar


Printēt