A  A  A
Lapas karte






Vai izbaudīji "Cēsis 813" svētkus?
 Skatīt atbildes








Sākums » Aktualitātes » Pasākumi » Cēsu pils Viduslaiku dienas "Vēstures garša"

Cēsu pils Viduslaiku dienas "Vēstures garša"

No 1.augusta līdz 2.augustam notiks šīs vasaras vērienīgākie viduslaiku svētki – Cēsu Viduslaiku pilī notiks ikgadējās Viduslaiku dienas. Tradīcijām un pārsteigumiem bagātie svētki šogad pils viesiem sniegs iespēju ceļot garšas pasaulē, lai atklātu, cik neatkārtojams un pārsteidzošs ir bijis ēdiens viduslaikos.
Abas pasākuma dienas pilī norisināsies pavārmākslas nodarbības, kurās zinošu meistaru vadībā ikviens interesents savas ēstgatavošanas prasmes varēs bagātināt ar praktiskām zināšanām par uzturu 500 gadus senā pagātnē. Sestdien meistarklases būs veltītas atšķirīgu sociālo slāņu virtuvei, bet svētdien tās ļaus ielūkoties dažādu viduslaiku Eiropas reģionu kulinārijas īpatnībās.

Atšķirības kungu un zemnieku ēdienkartē, manierēs un galda kultūrā varēs novērtēt dzīru laikā, taču tiem, kas jau iepriekš pārlieku dzīrojuši, palīdzīgu roku sniegs Livonijas prasmīgākais ārsts. Rekonstruētajā pils virtuves dārzā dārznieks viesus iepazīstinās ar viduslaikos iecienītāko dārzeņu klāstu, bet zāļu sieva atklās dārzā atrodamo augu dziednieciskās īpašības.

Līdztekus šīgada tematiskajām norisēm Viduslaiku dienas apmeklētājiem būs iespēja vērot tradicionālas bruņinieku cīņas, lokšaušanas turnīru, klausīties viduslaiku mūziku un stāstnieku aizraujošos stāstus, kā arī piedalīties radošajās darbnīcās un citās aktivitātes ģimenēm.

Biļetes iepriekšpārdošanā no 22.jūnija Biļešu paradīzes kasēs visās Latvijā un www.bilesuparadize.lv

Ieejas maksa

Vienai dienai:
4,00 EUR- pieaugušajiem, 2,00 EUR- skolēniem, studentiem, pensionāriem un Drauga kartes īpašniekiem, 8,00 EUR – ģimenēm

Divām dienām:
6,00 EUR-pieaugušajiem, 3,00 EUR- skolēniem, studentiem, pensionāriem un Drauga kartes īpašniekiem, 12,00 EUR – ģimenēm

Viduslaiku dienu programma apskatāma šeit.




Publicēšanas datums: 2015. gada 14. jūlijs  

Pievienot komentāru

Twitter Facebook Draugiem cesis.lv Pieslēgties un komentēt ar


Printēt