Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Valda Čukura gleznas Vaivē

Valda Čukura gleznas Vaivē
Vaives Ceļmalas Izstāžu zālītē "Kaķukroga" ēkā jau no augusta sākuma apskatāmas ilggadējā novadnieka Valda Čukura (19.02.1926.- 04.10.2009.) gleznas.
Vaives Ceļmalas Izstāžu zālītē "Kaķukroga" ēkā jau no augusta sākuma apskatāmas ilggadējā novadnieka Valda Čukura (19.02.1926.- 04.10.2009.) gleznas. Plašākā sabiedrībā viņu pazina kā TV un radio diktoru ar vairāk kā 30 gadu darba pieredzi šajā jomā, ne velti 2003.gadā V.Čukura darbs tika novērtēts ar balvu "Par mūža ieguldījumu TV un Radio". Valdi atceras arī kā skanīgas balss īpašnieku, īpaši pieminot viņa piedzīvojumu stāstus, ilggadīgi dziedot korī "Ave Sol". Tomēr ne visi ir dzirdējuši par vēl vienu Čukura kunga radošo šķautni un vaļasprieku - gleznošanu.

"Visu mūžu glezniecībai piederējusi mana sirds," rakstījis pats V. Čukurs. "Vēlēšanās "pindzelēt" manī bija snaudusi arvien, tā reizēm pamodās, un tad žigli vajadzēja šo kaislību apmierināt. Nopietni pieķēros otai, sākot ar 1976. gadu, kad iepazinos ar gleznotāju Aleksandru Zviedri. Viņš bija īsts tautas mākslinieks, ko apliecināja cenšanās ikvienu sarunu biedru ieinteresēt par mākslu un ievadīt mākslas izpratnē." Vasarās Valdis zīmējis jūru Lapmežciemā vai piedalījies A.Zviedra vadītajos plenēros Latvijā. Daudzās gleznās iemūžināta Cēsu apkārtne. V.Čukura gleznas pabijušas izstādēs ne tikai Latvijā, arī Zviedrijā, Amerikā, Vācijā, Cēsu sadraudzības pilsētas Ahimas rātsnamā notikusi personālizstāde. Vaivē esošajā izstādē apskatāmas Valda zīmētās Latvijas ainavas, iespējams, ka kvērīgākie atpazīs ar kādu gleznainu Vaives pagasta stūrīti.

Paldies V.Čukura dzīvesbiedrei Elizabetei Čukurei par laipnu atvēlēšanu Valda darbus eksponēt "Kaķukroga" telpās, lai Vaives pagasta pārvaldes apmeklētāji varētu priecēt acis un dvēseli! Izstāde apskatāma līdz oktobra beigām.
Datums: 2014. gada 19. septembris