Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Raunas glezniecības plenēra izstāde

Raunas glezniecības plenēra izstāde
Rīgas ielas 21 birojā no 17.februāra līdz 31.martam būs apskatāma Raunas glezniecības plenēra darbu izstāde. Apskatāma darba dienās no plkst.10.00 līdz plkst.17.00.
Rīgas ielas 21 birojā no 17.februāra līdz 31.martam būs apskatāma Raunas glezniecības plenēra darbu izstāde. Apskatāma darba dienās no plkst.10.00 līdz plkst.17.00.

Raunas glezniecības plenērs tiek organizēts jau otro gadu, veiksmīgi sadarbojoties Valmieras Kultūras un mākslas fondam, Galerijai Laipa un Raunas Novada domei. Plenēra mērķis ir dokumentēt Raunu un tās apkārtni mākslas darbos, tādā veidā saglabājot Latvijas ainavas glezniecības tradīcijas un nodrošinot Latvijas vizuālās mākslas kultūras mantojuma radīšanu nākamajām paaudzēm.

Rauna un tās apkārtnes ainava ir kā paraugs Latvijas ainavu glezniecībai – pilsdrupas, upe, Raunas Staburags, ielejas un pauguri, meži un pilsātas līkumotās ieliņas, arhitektūras pieminekļi un lauku burvība miglas rītos iznirušajām pļavām. Tā ir Vidzemes pērle un tieši tādēļ to vēlamies izcelt glezniecībā. Uzaicināto mākslinieku meistarīgie otas triepieni notver dzīvo ainavu un padara to nemirstīgu. Plenēra darbi ir kā mirkļa iedvesma, momentuzņēmums – bauda un atmiņu valdzinājums par laiku, dabu un vasaras vieglprātību.

2015.gada plenērā piedalījās: Zigmunds Šņore, Laila Balode, Aleksandrs Ņeberekutins, Neonilla Medvedeva, Vladimirs Babkins, Līga Jaunzeme, Kristīne Markus, Ieva Miezīte un forogrāfs Normunds Cercins.

Arī šogad no 15.augusta līdz 20.augustam no jauna pulcēsim māksliniekus Raunā, iegleznojot un radot liecības par Latvijas ainavu. Šī gada iedvesma un virziens ir iedzīvotāji – plenēra laikā pievērsīsim uzmanību raunēniešu un Raunas viesu iesaistīšanai mākslas procesu radīšanā un impulsu veidošanā.

Papildus informācija:
Karlīne Cercina
Galerijas Laipa vadītāja
karline.cercina@gmail.com
mob.26169449
Datums: 2016. gada 17. februāris